Неделинци събраха средства, за да приберат тялото на починалия в Испания Борислав

Сумата необходима за транспортиране на тленните останки на Борислав Дюлев е събрана. За това информираха от Общинска администрация – Неделино, във връзка с получени запитвания от желаещи да подпомогнат семейството и стартиралата дарителска кампания за осигуряване на средства за транспортиране на тялото му.

До момента служители от структурите към Общинска администрация – Неделино успяха да съберат сумата от 2200 лв.

След предварителен разговор с част от общинските съветници на Общински съвет – Неделино, се реши да се предложи да бъде отпусната финансова подкрепа в размер на 2000 лв.

Всички разходи по транспортиране на тленните останки на Борислав от гр. София до гр. Неделино ще бъдат за сметка на община Неделино.

Двама бизнесмени от гр. Неделино, живеещи в град София дариха по сметката в Испания обща сума в размер на 3000 лв.

„От мое име и от името на опечаленото семейство изказвам искрена благодарност на всички съграждани, роднини, близки, приятели, хора от страната и чужбина, които оказаха съпричастност в този труден за семейството момент“, каза Боян Кехайов, кмет на Община Неделино.

По желание на родителите, тъй като необходимата сума вече е събрана и благодарение на бързата реакция на всички дарители, кампанията продължава в подкрепа на семейството до приключването на дейностите по погребението.

„Всички ние приемаме този акт на дарителство като безспорно доказателство за милосърдие, човечност и искрена доброта към съдбата, сполетяла нашите съграждани“, допълва кметът на родопския град.

Всички, които желаят да дарят средства вече в помощ на опечаленото семейство могат да го направят на следната банкова сметка:

BIC: IABGBGSF

IBAN: BG11 IABG 7491 1002 8644 01

ТИТУЛЯР: АСЯ СЕВДАЛИНОВА ДЮЛЕВА

ВИД ВАЛУТА: BGN

Нов живот