Туран Салибрям от „Арда бокс“ се класира на финала в държавното първенство за младежи
В Ботевград се състезават 129 боксьора от водещи клубове в България

Със сериозен интерес и много голяма конкуренция стартира първият кръг на Държавното лично отборно първенство и Купа „България” за младежи в Ботевград. В турнира се включиха 129 от най-големите таланти в тази възрастова група.

Представители на 45 клуба вече втори ден водят битки на ринга в Ботевград. Най-сериозна е конкуренцията за отличията в категория до 69 килограма. За там са заявени 22 боксьора. С един по-малко са те в по-долната категория – до 64 кг.

Туран Салибрям

„Арда бокс“ изпрати най-добрият си състезател в категория 49 кг -Туран Салибрям, който днес победи Гани Богданов от Спортен клуб „Таланти“ от град Лом в полуфинална среща и се класира за финала. Това е най-доброто представяне на Туран, който много пъти е участвал в държавни първенства, но не е достигал финал., сподели Ергюнал Сабри – Оги, който придружава боксьора по време на турнира като помощник треньор. Селекционерът на „Арда бокс“ Стоян Узунов не успя да замине за Ботевград по здравословни причини.

Утре Туран излиза срещу испанецът с български паспорт Рафаел Лозано от Боксовата академия на Борислав Бояджиев, който в момента е старши треньор на националния ни отбор за младежи.

Валентина ИВАНОВА