Вратарят Караджов с трогателен жест към девойките на Футболна академия „Арда 1924”

Девойките на футболна академия „Арда 1924” бяха част от футболната среща от елита на българския футбол между „Арда” и ЦСКА 1948. По този начин момичетата на треньора Васил Визев влязоха в историята като първите девойки, които връщат топки в България. Обикновено с тази задача се ангажират момчета от футболните академии, каквато беше практиката и на Арена „Арда” в Кърджали през целия сезон. По идея на директора на спортната база Станимир Николов в последното домакинство в тази роля влязоха момичетата от школата в Кърджали.

Освен с невероятното си представяне на терена, героичните мачове в последно време, лансирането на деца от школата и достигнатия финал за Купата на България, футболистите  на кърджалийския клуб заслужиха адмирации и уважение и за тази своя инициатива, която показва отношението им към женския футбол и неговото развитие в страната.

След края на срещата Даниела Караиванова, едно от талантливите момичета в „Арда 1924”, получи тениска на „Арда” лично от вратаря Иван Караджов.

Треньорът на девойките Васил Визев, който е и изпълнителен директор на Академията благодари за възможността неговите момичета да вземат участие в срещата и пожела успех на отбора във финала и оставащите двубои до края на шампионата!

Нов ЖИВОТ