„Духовният бал” на Неделното училище при манастир “Свети Йоан Предтеча“ в Кърджали приключи с два поклоннически лагера

Нов живот

Краят на учебната година в Неделното училище при средновековен манастир “Св. Йоан Предтеча “ приключи с два поклоннически лагера.

Свещеноиконом Николай Величков разказва за тези посещения, толкова важни за душевността и християнското възпитание на учениците, че ги нарича Духовен бал.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай и с любезното гостоприемство на Негово Преосвещенство Велички Епископ Сионий, в дните 1 – 9 юли, в Бачковската света обител “Успение Богородично” на две групи се проведоха заключителните занимания по православно християнско вероучение, споделя отец Николай.

По време на поклонението децата посещават редица манастири, храмове и други свети места в Пловдивска епархия като Епархийския манастир “Св. Св. Кирик и Юлита”, Кукленския „Св. Св. Козма и Дамян”, Араповския “Св. вмчца Неделя”, “Златна ябълка”, “Св. Благовещение”, местността Клувията над Бачково, “Асенова крепост” и др и се запознаха с духовния живот, стенописи, богослужение и история на всеки един от тях.